11/26/2014

Indemnul parintilor de la M-rea Hilandaru din Sfântul Munte Athos pentru tinerii care nu pot avea copii

Niciun comentariu:

Harul deosebit al Sfântului Simeon Izvorâtorul de Mir

După toate mărturiile de mai sus ajungem la cazul special al Sfântului Simeon Izvorâtorul de Mir de la Sfânta Mănăstire Hilandari din Sfântul Munte Athos. Sfântul Simeon, fost voievod al Serbiei la începutul veacului al 13-lea, părăsindu-și țara și sceptrul, veni în Sfântul Munte și se sălășlui în Sfânta Mănăstire Hilandari, unde își va sfârși viața ca monah. După dezvelirea moaștelor sale din mormânt a început să curgă mir, lucru pentru care a și fost numit Izvorâtorul de Mir. De asemenea, după ducerea sfintelor moaște în Serbia, a crescut prin minune, fără de sămânță o viță de vie chiar deasupra mormântului sfântului, ca binecuvântare a acestuia pentru mănăstire. Acestă viță de vie rodește până în ziua de astăzi, iar strugurii săi au harul făcător de minuni al tămăduirii nenașterii de prunci la soții care aleargă cu credință către ajutorul Sfântului Simeon. Multe nașteri minunate s-au înregistrat prin folosirea acestor bobițe de struguri de către soții neroditori. La Mănăstirea Hilandaru se păstrează o arhivă specială cu aceste cazuri.


Pentru a se împlini însă dorința soților de a dobândi prunci, aceștia trebuie să urmeze cele de mai jos:

-- Pentru început să se spovedească la un duhovnic și să urmeze sfaturile acestuia.

-- Să săvârșească acasă o sfeștanie și preotul să afunde în agheasmă crenguța de viță dăruită de mănăstire.

--Vreme de patru zeci de zile să bea în fiecare dimineață pe nemâncate din această agheasmă.

--Pe durata celor patru zeci de zile să postească, să facă dimineața 25 de metanii până la pământ, zicând la fiecare „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii” iar seara alte 25 de metanii zicând „Cuvioase Părinte Simeon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi”.

--Dacă au îndemn și putere, pot face și alte 50 de metanii zicând „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi”.

--În acestă perioadă de 40 de zile nu trebuie să se însoțească unul cu altul.

--După scurgerea celor 40 de zile, să se spovedească iarăși la duhovnic, și cu dezlegarea acestuia să se împărtășească cu sfintele Taine, cu Trupul și Sângele Domnului. Apoi să ia trei bobițe din strugurii mănăstirii, soția luând două și soțul una.

--După toată această pregătire, să se însoțească unul cu celălalt, cu credința că sfântul va face minunea. Cu adevărat, după credința lor, Dumnezeu le va dărui rodul pântecelui.

--Pe toată durata sarcinii soții să înceteze orice îndatorire conjugală, și astfel se vor învrednici să dobândească copii.

După reușita nașterii, părinții se vor folosi a urma cu atenție canoanele bisericii, sfaturile duhovnicului și a fi cu luare aminte să nu se însoțească niciodată duminca, în sărbătorile împărătești ori în alte sărbători mai mari, ori miercurea și vinerea (care sunt zile de post) cât și pe durata posturilor anuale. Dacă soții astfel se vor purta întotdeaua, având grijă ca toată viața lor să le fie creștinească, tainică, plină de milostenie și bunătate, vor dobândi pe lângă harul nașterii de prunci și împărăția cerurilor, cu harul și milostivirea Domnului Nostru Iisus Hristos, prin rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu și a Sfântului făcător de minuni Simeon, izvorâtorul de mir. Amin!

Cu dragoste în Hristos,
Sfânta Mănăstire Hilandaru din Sfântul Munte Athos
Adresa: Agio Oros 603 86, Grecia


Rugăminte: Sfânta Mănăstire Hilandaru roagă fierbinte pe soții care iau bobițele Sfântului Simeon ca după dobândirea pruncilor prin rugăciunile acestora, să înștiințeze în scris mănăstirea, oferind amănunte exacte – date și nume – spre a fi înregistrate în arhiva specială a mănăstirii drept mărturie tuturor celor care tăgăduiesc minunile sfinților.

Populaţia de vârstă şcolară a României a scăzut cu 25% datorita avorturilor!

Niciun comentariu:

Ziarul Financiar a publicat un articol privind situaţia demografică tot mai precară a României. În ultimii 20 de ani populaţia de vârstă şcolară a României a scăzut cu 25%. Ziarul atribuie declinul demografic "declinului natalităţii", un termen pe care noi îl numim "avort":

România a pierdut în ultimele două decenii un milion de elevi şi studenţi, adică un sfert din populaţia şcolară, ca urmare a scăderii natalităţii, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Astfel, dacă în anul 1995 existau 4,7 milioane de copii, elevi şi studenţi înscrişi în toate ciclurile de învăţământ, numărul acestora a fost anul trecut de doar 3,6 milioane.

În aceste condiţii, angajatorii ar trebui - teoretic - să ducă o luptă mai mare pentru absolvenţi, însă statisticile arată că tinerii îşi găsesc din ce în ce mai greu un loc de muncă, astfel că, în ultimii ani, 120.000 de ti­neri sub 30 de ani au format o populaţie cu prezenţă constantă în statisticile de şomaj. Ce trebuie să facă cei aflaţi astăzi pe băncile şcolii pentru a-şi creşte şansele de angajare la absolvire?

Pe de-o parte, angajatorii îi sfătuiesc pe tineri să încerce să se implice cât pot de mult în activităţi extraşcolare care să le „şlefuiască” abilităţile de muncă în echipă şi competenţele tehnice, în timp ce profesorii sunt de părere că interesul tinerilor faţă de şcoală scade direct proporţional cu şansele lor de angajare.

Pentru cei care vor să urmeze o carieră în domeniul IT, este foarte importantă pregătirea tehnică. Noi avem nevoie de programatori care să ştie să folosească tehnologiile .NET, Java sau PHP, însă, din păcate, în şcoli se învaţă o teorie a programării, iar noi, ca angajator, trebuie să îi învăţăm totul de la zero, chiar şi pe cei care vin de la facultăţile de cibernetică sau calculatoare”, a spus Brânduşa Fecioru, directorul de resurse umane al producătorului român de software TotalSoft, poziţie din care coordonează politicile de HR pentru un efectiv de peste 400 de angajaţi.


Sursa: http://www.zf.ro/eveniment/populatia-scolara-scade-iar-tinerii-isi-gasesc-din-ce-in-ce-mai-greu-un-loc-de-munca-ce-sfaturi-au-angajatorii-pentru-ei-13607947

11/22/2014

A fost descoperit mormantul Sfantului Arhidiacon Stefan, intaiul mucenic!

Niciun comentariu:

In timpul săpăturilor efectuate in apropierea orașului palestinian Ramallah, arheologii au descoperit una dintre cele mai mari relicve crestine – locul de înmormântare a Sfantului Arhidiacon Ștefan, primul martir al lui Hristos, conform unui raport al publicatiei Linga.

Săpăturile intreprinse in zona ruinelor satului Taiar, situat la doi kilometri vest de Ramallah, au avut rezultate neașteptate.

Ca parte a unui proiect al Universitatii din Ierusalim, destinat descoperirii și restaurarii de antichitati, un grup de arheologi, condus de Dr. Salah Al Hudeliyya, a descoperit ruinele unui întreg complex bisericesc, care include un lacas al epocii bizantine și o mănăstire bizantină.

Potrivit unei declarații a Dl. Al Hudeliyya, această descoperire este de mare valoare pentru creștinii din întreaga lume. Sapaturile sunt efectuate de cercetători palestinieni și israelieni.

"În interiorul acestor biserici, am dat peste o inscripție care indică faptul că biserica descoperita a fost construită în cinstea sfantului si întâiului mucenic Arhidiacon Ștefan, îngropat aici, în anul Domnului nostru 35", a mai raportat istoricul.

Cercetătorul a asigurat autoritățile locale și Biserica, ai căror reprezentanți au vizitat recent ruinele descoperite, ca a pus la dispozitie toate resursele și energiile, pentru punerea în aplicare a proiectului.

"Cercetarile vor mai dura inca cinci ani, și cand vor fi gata, aceasta biserica va deveni cu siguranță un loc de pelerinaj pentru credincioșii din întreaga lume. Turistii se vor bucura de ocazie, intrucat acest sit este un exemplu viu de continuitate culturala in Orientul Mijlociu: aici, pe sit, putem vedea moștenirea începutului și sfârșitului Evului Mediu, culturile elenistice, bizantine și islamice", a spus arheologul in încheiere.

Un sfert din satul ruinat Taiar aparține Bisericii din Ierusalim, a precizat expertul, si va face din acest loc un loc potrivit pentru pelerini.

- informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Redactia Stiri

Sursa: http://www.lonews.ro/stiri/stiinta-tehnica/16703-a-fost-descoperit-mormantul-sfantului-arhidiacon-stefan-intaiul-mucenic-al-lui-hristos-foto.html#sthash.COQxrcVU.dpuf
vegis.ro b-mall.ro books-express.ro rca-ieftin.ro auto-soft.ro libris.ro

11/14/2014

Cum indrepti imaginea inversata a laptopului sau a calculatorului

Niciun comentariu:
Solutia: Ctrl + Alt + sageti

Eu asa mi-am rezolvat problema.


Daca nu, incercati in Control Panel, appearence and personalization, display, screen resolution. Acolo veti avea Orientation.

RUSINE MEMBRILOR CURTII CONSTITUTIONALE A ROMANIEI!

Niciun comentariu:

Curtea constitutionala a luat decizie discriminatorie şi umilitoare pentru ora de religie! Un singur membru al acestei curti constitutionale este de alta religie decat cea ortodoxa! Prin urmare, ce credinta au acestia? Toti se lauda ca sunt crestini ortodocsi dar nu pun in aplicare nimic. Ca si crestin trebuie sa iti sustii Biserica din care faci parte, nu sa o umilesti, sa iei hotarari impotriva ei! RUSINE MEMBRILOR CURTII CONSTITUTIONALA A ROMANIEI! Din pacate se ajunge ca majoritatea sa se supuna minoritatii! Acest lucru este DISCRIMINARE! Doamna MONICA MACOVEI cred ca este fericita! Voi propune patriarhiei romane sa organizeze in fiecare luna sedinta de presa in care sa se prezinte actiunile Bisericii Ortodoxe Romane din luna precedenta, precum si importantele viitoare actiuni! PRESA ROMANA sa mai prezinte si actiunile Bisericii si sa nu mai arunce tot atata cu noroi in ea!

De acum inainte, parintii vor trebui sa ceara in scris ca elevii sa participe la orele de religie. Prin urmare, secretarele scolilor vor mai fi incarcate cu alte atributii, de strangere si centralizare a acestor cereri. Se doreste defapt ca parintii sa renunte datorita birocratie la inscrierea copiilor la orele de religie.

Totul a pornit de la o asociatie ASUR formata din doar 4 membri!!!! Acestia cauta sa impuna majortitatii dorintele unei minoritati! Dorinta lor este de a scoate religia din scoala definitiv!

Noi profesorii de religie suntem acuzati ca spalam creierele copiilor! Noi nu spalam creierele nimanui! Altii va spala creierele: Mass-Media! Noi urmam o programa foarte ampla pe care o puteti cerceta aici. Noi promovam valorile crestine. Aducem elevilor cunostinte de religie care se impletesc cu cele de istorie, cultura, arhitectura, etc.

Dar poate nu cunosteti istoria invatamantului romanesc! Primele scoli au fost infiintate de Biserica! Cercetati materialul de aici.

Pana in 89 linistea pe strazi era pastrata de politistii imbracati civil. Acum, dupa 89 Religia in scoala si-a adus contributia sa foarte importanta in dezvoltarea unor caractere morale si religioase de care se bucura azi tara noastra. Poate veti zice, ca sunt in tara atatia delicventi! Sunt! Si intre ucenicii Mantuitorului a fost un Iuda care nu a vrut sa se indrepte. Deci, nu sunt vinovati profesorii de religie! Aschia nu sare departe de trunchi. Copilul va face ce vede la parinti. Contribuie si anturajul in care acestia intra. Daca parintii nu isi verifica deaproape odrasla sa vada cu cine umbla, il poate scapa pe cai gresite. Un profesor de religie poate atrage atentia asupra anumitor situatii, sa atentioneze copilul sau parintele dar nu el schimba omul! Schimbarea unui om e un proces prea complex.

Dumnezeu sa lumineze romanii si pe cei ce ne conduc!

11/05/2014

Ceausescu - Secrete Interzise

Niciun comentariu:
Autor: Arhitect Camil Roguski, Florentina Chivu
Editura Lucman
Bucuresti, 2004



p.136

la vila de la Snagov si in toate celelalte palate dormea cu doi caini, nu cu unul.  Nu trebuia sa faci nici o miscare brusca sau sa discuti mai tare, ca imediat cainele sarea pe tine.

p. 143


Dr. Gheorghe Radulescu  era un om wxtraordinar, dar care se saturase de nazurile lui Ceausescu, fiind foarte fricos, il tot intreba pe doctor ce sa faca, dar proceda de capul lui si, mai ales, de capul ei. Tin minte ca mama Elenei, cazata la Snagov si care era o zgripturoaica de prima clasa, mult mai rea decat fata ei, era initiatoarea lacurilor babesti. Or fi fost bune, dar nu cadrau cu omul de „avangarda”, asa cum se numea el. Fiind un om foarte temator, chiar daca nu era bolnav, se considera ca atare. Ceausescu avea un frate care suferea de o forma de diabet si avea si el impresia ca are diabet. Prin urmare, fara sa-i recomande medicul,tinea regim. In ultima vreme ajunsese sa aiba diabet, avea si cancer de prostata, probabil fusese iradiat de „fratele din Est” si, dupa specialitatea medicilor care il vizitau tot mai des, mi-am dat seama ca n-ar mai fi avut de trait decat un an sau doi. Ii era atat de teama de iradiere, incat la usile de la Comitetul Central existau aparate, in afara de contoarele Geiger pe care le purta cu el sub forma de stilou. Daca venea la CC cineva care facuse o radiografie dentara sau un tratament cu raze Roentgen, imediat se sesizau securistii de la usa si opreau persoana respectiva: „Tovarase, ne pare rau, dar vino dumneata maine sau poimaine, cand puteti trece prin grila de depistare a radiatiilor”. De ceea ce i-a fost frica n-ar fi putut scapa. Poate ca a murit mai de timpuriu. 


11/03/2014

Experienta de dincolo de moartea a unui motociclist

Niciun comentariu:
In acele zile s-a întâmplat să întâlnesc în biserică un tânăr minunat. La sfârșitul Dumnezeieștii Liturghii s-a apropiat de fratele meu și i-a descoperit neobișnuita istorisire a întoarcerii lui la Hristos.

Se mâhnea mult din pricina nesfârșitelor mișcării și discuții care se făceau în vremea ce preoții se împărtășeau în Sfântul Altar și se pregăteau să iasă în Sfintele Uși cu Sfântul Potir pentru a se împărtășii credincioșii.

– De ce toți încep să se miște încolo și încoace în acest moment deosebit, plin de dorire sfântă, când Domnul se află pe Sfânta Masă?, l-a întrebat pe fratele meu. Vreau să vă povestesc istoria mea.

„Trăiam așa cum trăia cea mai mare majoritate a oamenilor tineri ai vremii noastre, departe de Dumnezeu, afundați în destrăbălare, ducând o viață depravată cu consum exagerat de alcool și cu alte păcate. Oricât mă sfătuia și mă implora mama, o femeie credincioasă, să las viața păcătoasă, eu o ignoram și râdeam. Istorisirile ei, cum că există Dumnezeu și viață veșnică, mi se păreau niște prostii. Râdeam la mustrările ei, cerându-i să mă lase în pace.

Odată, într-o noapte târziu, mă întorceam acasă cu motocicleta, după plimbarea ce o făceam regulat. Atunci am avut un accident și am murit. Pe neașteptate am simțit că mă aflu în aer. Priveam cu uimire la trupul meu însângerat, neputând înțelege de ce sunt dublu, și stând în picioare și întins la pământ. Apoi am văzut mai mulți oameni alergând lângă mine și încercând să mă readucă la viață. Eu însă nu voiam să mă întorc în trupul meu mort. M-au luat cu o targă și m-au pus într-o ambulanță, care m-a dus la morgă. În acea clipă mi-am ridicat privirea spre Cer. Deodată L-am văzut pe Hristos, atât de frumos, atât de smerit și blând, stând într-o strălucire de foc deasupra mea și privindu-mă.

– De ce trăiești așa?, m-a întrebat Domnul.

Din pricina nemăsuratei frici care a pus stăpânire pe sufletul meu, m-am gârbovit și am spus:

– Doamne, iartă-mă!!!

Și îndată am auzit răspunsul:

– Pentru păcatele tale și pentru viața ta necurată ești vrednic de iad, însă rugăciunile și lacrimile maicii tale au ajuns până la Mine. Te iert și te trimit înapoi pe pământ. Du-te și învață că mântuirea se află numai în Biserică, prin mijlocirea pocăinței și a Sfintei Împărtășanii.

În acea clipă, deodată, am simțit că intru iarăși în trup și din pricina înfricoșătoarelor dureri, am început să gem și mă răsucesc. Medici au rămas uimiți și în loc să mă ducă la morgă, m-au dus la spital pentru operație. Dumnezeu m-a întors la viață.

Și iată-mă acum, vindecat, cu o deosebită evlavie vin la Dumnezeiasca Liturghie, ce se săvârșește la această mănăstire. Aștept cu frică momentul când trebuie să iasă preotul cu Sfântul Potir, ca să mă închin Dumnezeului Celui viu, Care mi-a descoperit că prin împărtășirea cu Sfântul Său Trup și Sfântul Său Sânge, ne putem mântui și moșteni viața veșnică. Iată de ce cu nedumerire și uimire îi privesc pe oamenii care umblă într-o parte și în alta înaintea marii Taine, tulburând binecuvântata atmosferă, când cu adevărat Însuși Domnul vine în Sfintele Uși, oferindu-Se pe Sine ca hrană”.

Apoi a luat mâna fratelui meu și, strângând-o, a pus-o în uriașa adâncitură care se făcuse în craniul său, după lovitura cu motocicleta. Prin aceasta a voit să dovedească autenticitatea tuturor acelora pe care le-a trăit și istorisit.

Această istorisire adevărată ne-a cutremurat sufletește. Adeseori o menționez în predicile mele, ca o mărturie adevărată a nespusei Dragoste, pe care a adus-o Domnul din Cer, chemându-i pe toți păcătoșii la pocăință, astfel încât să renască prin Sfânta Împărtășanie și să vină la Adevăr.

(Extras din Cartea „Din robie la Lumină”, a Arhim. Ioan Kogan)

vladherman.blogspot.ro

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger