7/25/2015

Proiect de lege: Salile cu Jocuri de Noroc vor fi amplasate la o distanţă mai mare de 1 km faţă de scoli si licee


Jocurile de Noroc sunt pentru multe familii o mare problema. Personal am cunoscut tineri impatimiti de jocurile de noroc care "investesc" bani in ele. Chiar daca parintii le dau bani pentru un pachetel de mancare, unii tineri ii cheltuie pe tigari, bauturi alcoolice si jocuri de noroc. Nu pot sa imi dau seama cat de avuti pot sa fie acei parinti incat tinerii sa isi poata permite toate aceste lucruri la un loc. Insa daca studiem problema mai in detaliu, vom ajunge la niste dedesubturi cam triste.

Am auzit de tineri care fura din casa pentru a juca la pacanele. Altii nu fura dar se imprumuta. Unii s-au imprumutat de sume mari de la interlopi, de la camatari si au ajuns pana acolo incat sa isi primejduiasca propria viata.

Ce te face atat de impatimit? Ideea de a castiga, de a avea mai mult. Ideea de imbogatire peste noapte e o mare problema. Multi viseaza aiurea ca se vor imbogati nemuncind. La pacanele mai si castigi, dar mai mult pierzi. Dar pentru ca reusesti sa castigi, iti creste in tine un sentiment fals de putere.

Foarte multe sali de jocuri de noroc s-au deschis pe langa marile licee si foarte  multi elevi chiar minori intra in aceste sali de jocuri nu numai dupa ore, ci si in timpul orelor (elevii chiulesc de la scoala)! Intr-adevar, legislatia in vigoare interzice accesul minorilor in aceste spatii publice, insa legislatia nu este foarte bine elaborata ca in statele europene.

Avand in vedere toate aceste lucruri, dl. deputat Dan-Cristian Popescu a initiat un proiect de lege care prevede reamplasarea spaţiilor destinate desfăşurării jocurilor de noroc la o distanţă mai mare de 1 km faţă de unităţile de învăţământ preuniversitar. Prin jocuri de noroc ne referim atât la jocurile loto, pariurile, jocurile de noroc caracteristice activităţii cazinourilor, jocurile bingo, cât şi jocurile tip slot-machine.0 comentarii:

       
   

Vizite pe blog

Vizitatori

Labels