3/08/2018

Salata de Boeuf de Post - o reteta delicioasa

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !


Daca ti-e pofta de salata de Boeuf in timpul postului, incearca aceasta reteta delicioasa.

Ingrediente:

– morcovi
– cartofi
– telina radacina
– patrunjel radacina
– mazare 1 cutie
– castraveti murati
– maioneza de post (din fasole)
– sare
– masline

Maioneza de post:

– fasole alba la borcan
– ulei
– mustar

Mod de preparare

Se curata toate radacinoasele si se pun la fiert in apa cu sare.
Cand sunt fierte se taie cubulete la fel si castravetii murati se amesteca cu mazarea si maioneza de post
Maioneza se face din fasole alba fiarta bine (sau la borcan ca e mai usor)se zdrobeste bine de tot cu badidora apoi se pune cate putin ulei si se amesteca,se poate pune si 1-2 lingurite de mustar.
Se decoreaza dupa bunul plac.

Ingrediente:

·         morcov
·         radacina de patrunjel
·         castraveti murati
·         mazare
·         cartofi
·         sos de maioneza
·         condimente (sare, piper)

Mod de preparare:

Legumele fierte se lasa la racit,se taie in cuburi cam de 1 cm. ,castravetii se curata de coarja se taie cuburi ,mazarea daca este conservata se spala si se scurge bine, daca e cruda se fierbe ,se adauga maioneza1/2 in continut si 1/2 pentru decor si se amesteca bine se potriveste de gust cu sare si piper ,se monteaza pe platouri si se decoreaza dupa placere. Aceste retete sunt invatate la cursurile de bucatar.
Reteta de post si pentru vegetarieni, vegani. Celiacii pot folosi faina de soia in locul fainii de grau. Optim aperitiv pentru orice petrecere cu servire la bufet,pentru mese in familie sau pentru perioada postului.

Ingrediente:

1 vanata coapta-n foc/gratar/aragaz
1 ceapa de marime medie
1 lingurita boia de ardei iute (optional, dar indicat)
1 lingurita usturoi praf/deshidratat
1 lingurita piper negru
2 linguri de fulgi de ovaz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea)
3-4 linguri faina de grau (depinde, daca nu se pot modela se pune faina cat este necesara. Celiacii pot elimina fulgii de ovaz si faina, o pot inlocui cu faina de soia/naut)
1 + 1/2 cana ulei de floarea soarelui pentru prajit (se pot face si la cuptor)
1 lingurita sare (dupa gust)

Mod de preparare:

Coace vanata (cu tot cu coaja la cuptor) Cred ca stii cum se face si lasa-o sa se raceasa
Curata si ceapa si taie-o marunt. Cand s-a racit, curat-o de coaja si taie-o cu un cutit, sau cu ce folosesti tu. Pune intr-un lighean sau castron mare, adauga ceapa taiata marunt.
Adauga celelalte ingrediente (faina, mirodeniile, ceapa, sarea) amesteca foarte bine si vezi daca se leaga si se pot modela.
Daca nu, mai adauga faina de grau/soia pana se leaga. Modeleaza ce forme vrei: rotunde, de mici, plate. Cum iti vine la indemana
Le prajesti in ulei pe toate partile, vreme de 4 – 5 minute, sau le poti baga la cuptor, necesitand mai mult timp.

Sursa: https://culinar.bzi.ro/cum-sa-faci-salata-boeuf-de-post-nici-nu-zici-ca-nu-are-carne-21004

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog