4/24/2015

Manastirea Saidnaya din Siria

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !


Saidnaya din Siria este al doilea loc de pelerinaj crestin ca importanta din Orientul Mijlociu dupa Ierusalim, din punct de vedere al numarului de vizitatori. Popularitatea si importanta acesteia a crescut datorita numeroaselor si nenumaratelor miracole ca urmare a mijlocirii Maicii Domnului (Theotokos).

In aceasta manastire se gaseste o icoana a Maicii Domnului cu pruncul Iisus pictata de Sf. Evanghelist Luca in sec. I. Numele icoanei este “Shaghoura“, care se traduce prin “cea faimoasa”.


Istoria manastirii si bisericii din Saidnaya construite pe varful unui munte inalt dateaza din anul 547, cand imparatul Iustinian si armata sa si-au instalat o tabara, pregatindu-se pentru lupta impotriva persilor. Imparatul a zarit o caprioara pe care a urmarit-o pana in varful muntelui, unde a descoperit un izvor cu apa curata, apa mult necesara pentru armata sa insetata. Brusc insa a observat cum acea caprioara s-a transformat intr-o icoana stralucitoare, si a auzit o voce care i-a cerut acestuia sa construiasca in acel loc o biserica in onoarea Nascatoarei de Dumnezeu.


In manastire se gasesc si cateva icoane dar si manuscrise vechi si foarte pretioase.




O intamplare deosebita a avut loc in timpul luptei dintre Saladin si cruciati in sec. XII. Trupele sale au invadat manastirea din Saidnaya si au luat in posesie toate rezervele de hrana si proviziile ce se gaseau acolo. Insa dupa ce au incarcat proviziile pe spinarea cailor si camilelor, acestia au refuzat sa se miste. In cele din urma, el a fost nevoit sa renunte la aceste provizii si sa le returneze posesorilor de drept pentru a se putea deplasa.


Intr-un an la inceputul sec. XX in care manastirea ducea lipsa de provizii, printre care si de uleiul de care calugaritele se foloseau foarte mult. Una din calugarite a asistat personal la una dintre minunile Maicii Domnului, observand cum vasele s-au umplut cu ulei pur de masline de la sine, ca de o mana nevazuta, ceea ce s-a dovedit a fi ajutorul direct al Nascatoarei de Dumnezeu care s-a milostivit de necazul si suferinta calugaritelor din manastirea unde acestea Ii slujeau in acel an foarte greu.

Sursa: http://www.apaceavie.ro/o-mare-minune-a-maicii-domnului-din-zilele-noastre-in-siria-2/#more-826
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger