4/23/2015

Stima de sine...

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

O aparenta banalitate, dar o situatie delicata. Intrebati-va: Ce parere ai despre tine insuti? Daca ai o parere cat de cat buna (nu in sensul de mandrie sunt cel mai tare, cel mai jmecher, etc, ci in sensul ca esti un om descurcareti, poti sa faci fata situatiei, nu esti fricos, gandesti pozitiv) atunci ai crescut intr-o familie ok. Daca insa ai o privire negativa asupra propriilor puteri, actiuni, idei si sentimente atunci ai avut ceva probleme in copilarie (un tata betiv sau un parinte lipsa, parinti prea autoritar, parinti care vorbeau in locul tau). Aceste probleme se ascund de multe ori sub un fin invelis de smerenie. Dar nu e smerenie! Uneori aceste sentimente dau chiar in depresie si de aici apar alte si alte probleme.

Tot ce se petrece in copilarie se asterne in subconstient. Evenimentele negative din copilarie sunt ca un fier aruncat intr-o galeata cu apa. Dupa ceva timp fierul va rugini iar cand vei da sa il scoti din apa, rugina va tulbura toata apa. Cam asa se explica de ce unele persoane au niste reactii ciudate care nu le poti explica. Un exemplu: un tanar intra intr-o camera unde se afla un banal tablou cu un peisaj cu floarea soarelui. Deodata, inexplicabil acesta devine foarte tulburat si simte nevoia sa iasa urgent din camera. O reactie ciudata care poate fi explicata astfel: in copilarie, tatal sau il batea mereu intr-o camera unde se afla adesea pe masa floarea soarelui. Tanarul face legatura inconstient cu momentele traumatizante din copilarie cu banalul tablou. El retraieste aceleasi sentimente din copilarie, poate chiar mai intens decat atunci. Zic mai intens deoarece fierul ruginiste cu timpul din ce in ce mai mult pe fundul apei. Un alt tanar la vederea acelui tablou va reactiona insa complet diferit. Il va privi indelung si zambind. Acesta, in copilarie, avea o bunica foarte iubitoare care adesea cultiva floarea soarelui. Astfel, cel de-al doilea tanar va face legatura inconstient cu momentele fericite din copilarie.

Subconstientul nostru este ca un pahar in care poti pune apa curata sau cerneala. Daca ai pus cerneala, cum vei mai curata paharul? Simplu! Adaugand mereu apa curata pana cand dispare culoarea. Asa si noi daca am pus in subconstient ganduri negative, vom incepe sa turnam altele pozitive

Al 4 lea pas este gasirea unei motivatii launtrice pentru cine trebuie sa lupti ca sa treci peste hop. De exemplu, un om depresiv care se considera bun de nimic se poate refugia in patima betiei. Un astfel de om daca isi gaseste o motivatie: trebuie sa lupt pentru copii si nepotii mei caci ei au nevoie de mine, va trece cu bine peste gandirea negativa si va scapa si de starile depresive. Insa trebuie si un pic de vointa. Dai vointa, iei putere. Fa tu un pas, si Dumnezeu face doi spre tine.


Teolog Iordachescu Constantin

RECOMAND:



vitamix.ro
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger