5/01/2015

"Eu mi-s jmecher" (nu șmecher)

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !


ȘMÉCHER, -Ă, șmecheri, -e, adj. (Adesea substantivat) Care știe să iasă cu dibăcie din încurcături, pe care nu-l poți păcăli; abil; isteț, dezghețat; șiret, șarlatan. – Din germ. Schmecker „persoană cu gust rafinat”. (DEX)

"Eu mi-s jmecher" 

Poate va veti intreba de ce am pus litera "J" si nu "Ș". De obicei persoanele șmechere scriu și pronunta cu "J", nu cu "Ș".

Smecheria lasa de dorit. De ce? Pentru ca devii penibil! Cat de penibili sunt cei care se lauda cu vrabia de pe gard care nici macar nu e a lor. Daca e pe gardul lor sau in curtea lor atunci e a lor, nu? Nu! Din pacate șmecherii nu inteleg acest lucru. Cand te dai șmecher mare si tare ca untul la soare, traiesti un profund sentiment de mandrie prosteasca. Multi se lauda cu ce viseaza ca ar putea avea. Altii se lauda cu ce au parintii lor, altii se lauda cu ce au, dar ca niste romani adevarati fac din tantar armasar. Cu alte cuvinte infloresc adevarul de fac o gradina intreaga de flori. E o iluzie desertica insa. Totul e o aparenta, o iluzie. Iar șmecherul traieste in fantezie. Asteptam insa momentul trezirii. Pana atunci Noapte buna si Vise placute!

Mai nou, se foloseste un sinonim pentru șmecher, anume cocalar.

Iata un videoclip cat se poate de real facut de baietii de la Noaptea Tarziu:Teolog Iordachescu Constantin
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog