5/02/2015

Specialistul in plante medicinale care a trait 256 de ani si secretele sale

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Conform inregistrarilor oficiale, specialistul in ierburi medicinale Li Ching – Yuen (foto) s-a nascut in  China in anul 1677, cu toate ca el insusi a sustinut ca s-a nascut in anul 1737. Pe parcursul vietii sale lungi s-a desavarsit cunoasterea stiintei plantelor medicinale si in practicarea artelor martiale. In anul 1930, in paginile ziarului New York Times au fost publicate documentele guvernamentale chineze care au fost descoperite. Aceste documente, care dateaza inca din anul 1827, contineau felicitari oficiale oferite lui Li Ching- Yuen cu ocazia implinirii varstei de 150 de ani si cu ocazia implinirii varstei de 200 de ani.

Cum a reusit?

Li Ching – Yuen si-a exprimat formula longevitatii printr-o singura propozitie: “Mentineti-va inima calma, stati ca o broasca testoasa, pasiti rapid ca un porumbel si dormiti in acelasi fel in care doar un caine.”

Atunci cand  Generalul chinez al Armatei, Yang Sen, l-a invitat pe Li Ching si i-a oferit oprtunitatea de a le preda soldatilor sai cursuri de arte martiale, Generalul a fost foarte impresionat de tineretea si de vitalitatea pe care o emana Li Ching, chiar daca acesta avea deja impresionanta varsta de 250 de ani.

Li Ching – Yuen a murit la data de 6 mai 1933. “Mi-am terminat toate sarcinile in aceasta viata, sunt gata sa ma intorc acasa” le-a spus Yuen elevilor sai inainte sa paraseasca aceasta lume.

Este oare aceasta poveste una adevarata? Cu toate ca documentele oficiale atesta veridicitatea acestei povesti, nimeni nu poate cunoaste in mod cert adevarul. Cu toate acestea, in cazul in care ai citit aceasta poveste cu inima si nu folosindu-te de mintea rationala, cu siguranta vei intelege sensul subtil al acestei povesti si vei avea foarte multe de invatat.

Astfel de povesti interesante sunt foarte intalnite in Orient. Exista foarte multi Yogini care au trait peste 100 de ani. Nu numai ca trait atat de mult,  dar acestia si-au mentinut spiritul tanar si organismul intr-o conditie extraordinara. Ce putem sa invatam de la acestia?

Medicina Holistica este tot ceea ce avem nevoie.

Medicina holistica priveste omul in ansambul sau, ca pe un intreg indivizibil. In zilele noastre, medicina moderna este de acord cu ipoteza, potrivit careia, 70% dintre afectiunile noastre de sanatate sunt consecinta gandirii negative si a stresului emotional. Afectiunile de sanatate atribuite acestor cauze sunt denumite “afectiuni psihosomatice”, acestea fiind unele dintre cele mai intalnite afectiuni la ora actuala.

Medicii si oamenii de stiinta recunosc faptul ca tiparele noastre negative de gandire ne afecteaza intr-un mod direct activitatea organelor interne ale organismului si starea de sanatate a organismului nostru in general. Medicina antica este clasificata ca fiind “holistica”. Aceasta denumire se datoreaza faptului ca in cazul acesteia, accentul nu se acorda numai corpului fizic, dar si psihicului si nu in ultimul rand stilului de viata al pacientului. Aceasta metoda de tratament permite eliminarea cauzei afectiunilor, in comparatie cu metoda obisnuita de tratare a simptomelor. Acesta este motivul pentru care majoritatea afectiunilor reapar, deoarece cauza bolii nu a fost tratata si nu i-a fost acordata atentia necesara.

Astfel, unul dintre cele mai importante secrete ale sanatatii noastre se face simtit: gandurile noastre au puterea de a ne vindeca. Au fost inregistrate o multime de povesti care discuta despre oameni gravi bolnavi, carora medicii nu le acordau nicio speranta de supravietuire si care, in ciuda acestor fapte, s-au vindecat complet prin puterea propriilor lor ganduri. Una dintre aceste povesti impresionante este povestea lui Morris Goodman, care, in anul 1981, in urma unui accident aviatic , medicii nu i-au acordat nicio sansa de supravietuire datorita diafragmei perforate si a fracturilor multiple de coloana vertebrala pe care le-a suferit. In urma accidentului, Morris a fost tinut in viata prin intermediul aparatelor medicale. Cu toate acestea, Morris Goodman a fost constient de puterea gandurilor sale si in doar cateva zile a reusit sa-si regenereze cu succes propria diafragma si sa-si miste toate mebrele. Medicii nu si-au putut explica cele intamplate, deoarece acest lucru “este imposibil din puct de vedere medical”. Dupa cateva luni de zile Morris a reusit sa mearga din nou si in cele din urma si-a revenit complet. Atat de mare este puterea gandurilor noastre.

Cauzele afectiunilor grave privite dintr-un unghi diferit

Vechea medicina ayurvedica nu numai ca sustine existenta afectiunilor psihosomatice, dar, de asemenea, ne prezinta o lista de afectiuni cauzate de anumite trataturi de caracter specifice:

Gelozie – afectiuni oncologice, slaba functionare a  sistemului imunitar

Razbunare – provoaca insomnie si afectiuni ale gatului

Incapacitatea de a gasi solutii – afectiuni pulmonare

Lipsa principiilor morale – afectiuni cronice, infectii si afectiuni ale pielii

Inchis la minte, neclintit in convingerile tale – diabet, migrene si inflamatii

Minciuna – alcoolism, infectii fungice si slaba functionare a sistemului imunitar

Agresivitate – ulcere gastrice, reflux gastroesofagian, negi

Reticienta – afectiuni psihice, schizofrenie si afectiuni ale rinichilor

Cruzime – epilepsie, astm, anemie

Indragirea conflictelor – tiroida marita,

Apatie – diabet

Inconsecventa si nestatornicie – infertilitate

Jignitor, nepoliticos – afectiuni cardiovasculare, diabet

Anxietate – tulburari digestive, afectiuni cardiovasculare si afectiuni ale pielii

Lacomie – afectiuni oncologice, obezitate si afectiuni cardiovasculare

Monitorizarea popriilor tale ganduri este un proces necesar pentru imbunatatirea starii de sanatate. Scrie-ti in fiecare seara, pe o foaie de hartie, toate sentimentele si gandurile negative din ziua respectiva. Care sunt trataturile de caracter predominante? Ce vei face maine pentru a incepe imbunatatirea acelor aspecte ale caracterului tau? Incearca sa te gandesti mai mult la ceea ce te face pe tine cu adevarat fericit. Cand te concentrezi la lucrurile care-ti plac, vibratia organismului tau creste iar acesta incepe sa se vindece singur.

Sursa: http://www.e-dimineata.ro/specialistul-in-plante-medicinale-care-a-trait-256-de-ani-si-secretele-sale/
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog