6/22/2014

Castelul Brukenthal din localitatea AVRIG. Program de vizitare

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
O vacanta in tara iti poate rezerva surprize frumoase care te vor surprinde in modul cel mai placut mai ales daca te numeri printre scepticii care cred ca, in tara noastra nu sunt locuri suficient de interesante incat sa iti poti face o vacanta plina, fara sa te plictisesti catusi de putin si fara sa te lovesti de trista nepasare si neglijenta romaneasca.

La Avrig, localitatea sibiana asezata la poalele Muntilor Fagaras, pe Valea Oltului, renumita pentru frumusetea peisajelor, si locul de bastina al lui Gheorghe Lazar, fondatorul invatamantului in limba romana din Bucuresti, vei avea nenumarate posibilitati de petrecere a timpului in aer liber. Valea Avrigului cu peisaje desprinse parca din povesti si traseele montane pe care le poti strabate la pas, sunt doar doua dintre variantele la indemana.

Ce nu ar trebui sa ratezi insa odata ajuns la Avrig este Castelul  Brukenthal construit in anul 1760 de catre baronul Samuel von Brukenthal, dupa modelul Palatului vienez Schönbrunn. Frumusetea constructiei, dar si imensul spatiu verde din fata ei, un enorm parc si mai multe gradini ce se intind pe zeci de hectare, fac din acest loc, unul de vis. In gradinile castelului se cultivau in trecut plante exotice, neobisnuite pentru peisajul mioritic precum ananas, lamai, portocal etc.


Astazi Castelul este rezervat in totalitate turistilor, asa ca, daca pornesti in aceasta vara spre Avrig te poti caza chiar aici.

Program de vizitare
Parcul şi restaurantul Palatului sunt deschise în fiecare zi, între orele 09.00-22.00. Intrarea este liberă.

Sursa: http://www.studentie.ro/campus/travel_frumuseti_de_neratat_la_avrig___castelul_brukenthal/c-78-a-199487





Sursa poze: http://www.palatulbrukenthalavrig.ro/

Author:

«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger