2/09/2016

Unde puteti conduce masina chiar daca nu aveti permisul luat?

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Va ganditi ca puteti incerca pe camp... deoarece pe acolo nu circula oameni?
Nu cred ca este o solutie prea buna! Cu toate ca nu este spiculata expres in lege ca nu ai voie sa te plimbi pe camp cu masina, totusi apar cateva aspecte pe care le voi ingrosa mai jos si le voi colora cu verde. Nu cred ca v-ar conveni nici sa va stricati masina pe araturi. Unii au dat masina pe mainile copiilor pe drumuri de tara si au facut accidente. Cum asa? Daca strumfii nu aveau ABC-ul instructajului unei scoli de soferi...!

Faceti scoala de soferi serios si nu va riscati! S-ar putea sa nu mai vedeti niciodata un permis de conducere.

Las mai jos legea:



Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

            
Art.86 din Codul Rutier Cap. VI, Infractiuni si pedepse

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(3) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(2) se sanctioneaza si persoana care încredinteaza cu stiinta un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se afla în una dintre situatiile prevazute la alin.(1) sau (2) sau unei persoane care sufera de o boala psihica ori se afla sub influenta alcoolului sau a unor produse ori substante stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Ce este un drum public?

Drum public este orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice.

Drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile. La intrarea pe un drum care nu este deschis circulaţiei publice, proprietarul sau administratorul acestuia este obligat să instaleze, în loc vizibil, indicator cu semnificaţia "Accesul interzis" şi panou cu inscripţia "Drum închis circulaţiei publice".



«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger