EXCESUL DE SARE, ZAHĂR ȘI…
MINCIUNI
Europenii importau cantităţi
imense de sare din Dacia, deşi aveau şi ei exploatări. De ce? Sarea lor era fără iod! Fără iod în alimentaţie e
jale! „Ca sarea în bucate”, spune povestea, ca măsură a iubirii. Mesajul e mai
actual ca niciodată, dar l-au modificat: Excesul de sare, zahăr şi grăsimi,
dăunează grav sănătăţii. Ăsta avertisment medical! Să luăm cuvânt cu cuvânt:
exces, sare, zahăr…
Ce înseamnă exces? La prima
citire, prea mult, dar raportat la masa corporală? Între corpul unui copil de
20 de kilograme şi cel al unui adult de 120, e o marjă de eroare foarte mare,
ca să pronunţi exces, sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6 grame de sare pe zi.
Între cel de la munte, care bea apă puternic magnetizată şi aproape pură şi cel
de la şes, care primeşte apa cea mai infectă, cel de la munte va solubiliza şi
elimina mult mai repede substanţele. Şi de fapt cui se adresează televiziunile
cu aceste spoturi? Că nu suntem la fel! Suntem unici domnilor, cu organele
noastre, metabolismul nostru, stilul de viaţă. Fiecare e unic în felul său. Şi
nici nu avem aceeaşi grupă sanguină. Diferă şi RH-ul, purtătorul de oxigen din
sânge. Unii au predominant Cuprul (-), alţii Fierul (+).
Sarea. Orice reacţie a apei cu
sarea produce căldură. Iar sarea formează principalul electrolit care, scos din
sânge, reduce de 11 000 de ori viteza transferului informaţional către creier!
Hmm! Intuiţia îmi spune că ăsta e scopul lor: să devenim legume. La muncă şi
înapoi acasă, la televizor, unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul
de sare zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătăţii. Dar excesul de alcool, tutun
şi medicamente? Nu e mai periculos? Ba da. Dar aduce profituri imense, accize
şi taxe. La nivel mondial. Şi e bine să ai multe legume în sistem. Pentru că
legumele îşi plătesc taxele la zi... Amintiţi-vă: Ce face medicul prima dată în
spital? Schimbă regimul alimentar, (fără sare) adică taie legăturile
informaţionale cu creierul ca să poată trimite medicamentele peste tot.
Amorţeşte creierul, pentru că altfel, acesta ar reacţiona imediat la
chimicalele administrate. Ar declanşa alergii.
Dar zahărul? Zahărul e purtător
de un cu totul alt tip de informaţii. Vorbim de zahărul natural din fructe,
sintetizat de natură cu ajutorul apei. Vorbim de zaharurile multiple din mierea
de albine naturală. Glucoza participă la formarea acidului dezoxiribonucleic
(ADN), adică la evoluţia dvs. Vitalitatea dvs. şi a copiilor dvs., atenţia şi
concentrarea vin din zaharurile naturale. Şi evoluţia dumneavoastră genetică la
fel.
Grăsimile. Să vedem ce spun
studiile:
Colesterolul contribuie la
formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi
în ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de către
ficat în acid biliar. Nivelurile joase ale colesterolului, induse cu ajutorul
medicamentelor, duc la apariţia depresiei, a comportamentului violent, la
sinucidere, la creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales la o slabă
funcţionare a sistemului imunitar.
În trecut, cineva cu un regim
alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol
bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta până când cei
de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii au hotărât să schimbe normele. Să le
coboare la 200. Imediat au apărut 36 de milioane de „bolnavi”, şi 4,3 miliarde
de dolari pe an câştig, dintr-un foc… Între
„ştiinţa” unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a ales
intuiţia. Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte. Cum aţi vrea să-şi crească
oile, să lupte cu frigul, cu ploile sau cu urşii?
Fragment din romanul „Apa –
secretul vieții” de Dan Scriban
SHARE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu