6/07/2016

Program de vizitare a bisericii fortificate din Biertan. Contact, Localizare

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !


Face parte din Patrimoniul UNESCO.
Pe o colină, în centrul Biertanului, se află una dintre cele mai impunătoare şi bine fortificate cetăţi ţărăneşti din Transilvania.
Este una din cele mai frumoase biserici fortificate, ziduri de protecție şi turnuri semețe. A fost construită între 1493-1522 în stil gotic târziu cu elemente renascentiste.
Un adevărat centru economic al zonei, declarat în secolul XVI şi centru al episcopatului săsesc, Biertanul devenea o ţintă râvnită de mulţi năvălitori. Era nevoie de o biserică cât mai impunătoare înconjurată de puternice ziduri de apărare.
Biserica a fost construită la începutul secolului XVI sub forma unei biserici-hală în stil gotic târziu. Aceasta şi-a păstrat aspectul până în zilele noastre, iar elementele din interior sunt valori inestimabile a căror poveste merge cu secole în urmă. De cum intraţi în biserică privirea vă va fi luată de impozantul altar cu cele 28 de scene pictate, amvonul din secolul XVI, stranele realizate artistic în relief plat, covoarele anatoliene şi impresionanta uşă a sacristiei.
Dispunerea celor 3 incinte ce înconjoară biserica (3 ziduri de apărare), cele 6 turnuri de apărare şi 3 bastioane ne dezvăluie lucruri atât de interesante legate de viaţa zilnică a locuitorilor. Accesul în cetate se face printr-o scară acoperită ce trece pe lângă Turnul Paznicului (azi o mică librărie e amenajată aici), iar la capătul scării, în faţa bisericii se află o piatră mare pe care, demult, erau aşezaţi toţi răufăcătorii pentru ca întreaga comunitate să îi recunoască.
În interior se află cel mai mare altar poliptic din Transilvania dintre cele mai importante biserici. Dar şi mai interesantă este încuietoarea uşii sacristiei care are un sistem de închidere în 19 puncte din jur împrejur. Desigur că n-am văzut-o, am citit despre ea după vizită.

Aum ajungeti?
De pe E60, din Şaroş pe Târnave, la stânga, 8 km.

Program
10.00 – 13.00
13.00 – 14.00 pauza
14.00 – 19.00

Preț bilet: 10 lei/adult si copil
Nu au reduceri pentru elevi si studenti! Doar copii de gradinita intra gratuit!
Nu se plateste taxa foto/video 

Adresa:
Localitatea Biertan, str. 1 Decembrie 1918, nr. 2

CONTACT
+4 0745 246 485
+4 0749 231 199





«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger