8/31/2015

Portretul parintelui Petru Craciun din Campulung. Autor Victor M. Ionescu

Niciun comentariu:

Distinsul nostru colaborator Victor M. Ionescu a publicat recent in ziarul Lumina al Patriarhiei Romane un deosebit reportaj intitulat: Straja bucovineana de la portile cerului. In acest articol el creioneaza in cuvinte si culori portretul vrednicului preot paroh Petru Craciun. Parintele slujeste la parohia Adormirea Maicii Domnului din orasul Campulung Moldovenesc. O viata de preot dedicata intru totul chemarii sale apostolesti, o lectie de viata pentru tinerii teologi si preoti.

Parintele Petru Craciun spunea: „Îi mulțumesc permanent Bunului Dumnezeu pentru că s-a milostivit de noi și, cu sprijinul enoriașilor, reușim să împlinim aici o bogată activitate social-filantropică: ajutorarea oamenilor săraci, organizarea unor colecte la zile de mare sărbătoare, strângerea de bunuri, bani, alimente, haine și încălțăminte pentru oamenii sărmani ori copiii acestora. De asemenea, am ajutorat sporadic enoriașii loviți năprasnic de valurile vieții și aflați în situații disperate, precum boli grave, accidente, incendii ș.a. La urmă, dar nu în ultimul rând, vreau să amintesc despre organizarea taberelor pentru copiii săraci, dar silitori la carte, din eparhie sau de la casele de copii din Solca, Humor, Dolhasca ori din alte zone ale țării, cât și pentru românii și copiii lor din Basarabia, Cernăuți și ținutul Herței”.

Recomand cu toata caldura articolul pe care il gasiti accesand acest link:

Mesajul Primului Ministru al Australiei către musulmani

Un comentariu:

Musulmanilor care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca Australia, in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.

Citat: „IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor. Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.

Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, rusa sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!

Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.

Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica.

Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.

Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici.. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.”

Prime Minister Kevin Rudd – Australia


Sursa: http://www.expunere.com/mesajul-prim-ministrului-australiei-catre-musulmani.html


VA RECOMAND SI ARTICOLELE DE MAI JOS:

Cehia nu vrea sa primeasca refugiati!



Duminică, președintele Cehiei, Milos Zeman, s-a opus din nou cererilor ca țara sa să accepte refugiați din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, deoarece, în opinia sa, oricum cea mai mare parte  sunt doar imigranți economici, și pot aduce în Republica Cehă teroarea Statului Islamic, boală și gheitoizare. Președintele a spus că îi refuză pe refugiații musulmani din cauza a trei riscuri din care primul este că în Cehia vor apărea ghetourile. „Un...


Aratam toleranta fata de emigrantii musulmani?



Arătăm toleranţă faţă de emigranţii musulmani? Este o intrebare care cred ca macină pe mulţi. Sa analizăm pentru inceput puţin situaţia . Au apărut pe net poze cu tineri musulmani care "fug" de războiul din Siria. Nu apar insa prea multe poze cu sotiile si copiii lor. Emigrantii sunt tineri, nu in varsta. Ciudat, nu? Ei traverseaza Europa indreaptandu-se spre tari bogate . Consider ca vor ramane mici comunitati musulmane...


Slovacia refuza sa accepte refugiati musulmani. Vor primi doar crestini



Un oficial slovac a anunțat că țara sa nu va accepta decât imigranți creștini dn Siria în cadrul programului UE de relocare a imigranților. Purtătorul de cuvânt al ministrului slovac de Interne, Ivan Metik, a declarat pentru BBC că imigranții musulmani nu vor fi acceptați, pe motiv că ”că nu s-ar simți ca acasă”, El a adăugat că imigranții musulmani ar trebui să evite să vină în Slovacia pentru că le va fi foarte greu să se integreze în...

1 septembrie - UN NOU ÎNCEPUT

Niciun comentariu:

Picătura de mir...
                                                                 
UN NOU ÎNCEPUT

    1 septembrie marchează începutul unui nou an bisericesc. Întotdeauna astfel de momente sunt un bun prilej de bilanț, pentru fiecare dintre noi. Și de răspunsuri - cât se poate de sincere! - la acest gen de întrebări: Ce ne-am propus? Cât am realizat? Am ajuns acolo unde ne-am dorit? Suntem pe drumul cel bun? Ne-am mai perfecționat (fizic ori spiritual) de la ultima autoevaluare? Funcționăm la parametrii optimi? Pe coordonatele care trebuie? Sau poate e nevoie de un re-start?...
       
      Sunt convins că toți ne punem astfel de întrebări. Pentru că autoperfecționarea e în firea oamenilor, iar creșterea spirituală este și ea o tendință profund omenească. Mai ales că viața ne este atât de fragilă și de scurtă încât nu avem foarte mult timp să realizăm lucruri profunde. 
Personal, cred că nu e bine să ne propunem foarte multe obiective în viitor. Cineva spunea, cândva, că „Dacă vrei să-l vezi pe Dumnezeu râzând, să-ți faci planuri!”. Frumos și adânc spus. La fel este și cu multele noastre dorințe. Nu toate destul chibzuite, De aceea cred că nici n-ar trebui să ne dorim foarte multe. Pentru că, până la urmă, numai Dumnezeu știe ce este mai bun pentru fiecare dintre noi.
                Așadar, cred că - cel puțin în această privință - ar trebui să înaintăm cu pași mici. Încet, dar           sigur. Iar începutul noului an bisericesc chiar asta ar trebui să însemne: un nou început în con-             tinuitatea creșterii noastre spirituale. Un început bun, care se poate rezuma la numai trei cu-                 vinte: SĂ FIM BUNI! Cred că toate celelalte lucruri bune vor veni apoi de la sine.

                 Dar cred că v-aș putea spune mult mai bine toate acestea prin intermediul unui poem scris              anul trecut, dar nepublicat încă nicăieri până acum: 

Suntem biodegradabili!

Ne-am urcat în trenul vieții,
Creștem, vrem averi și nume,
Noi, cei biodegradabili,
Chiar de când venim pe lume!

Existența nu-i comodă:
Zbucium, luptă, lacrimi, dor...
Suntem biodegradabili
Și murim așa ușor!

Căutând mereu perechea
Fericirea vrem, în doi...  
Suntem biodegradabili,
Dar ce foc arde în noi!

Uneori murim ca-n joaca      
De copii prin curtea școlii,
Suntem biodegradabili
Și fragili în fața bolii!

Minți mereu iscoditoare
Vrem să știm...c-așa-i natura,
Suntem biodegradabili, 
Dar, iubim învățătura!

Chiar dacă trăim cu sete
Știm că viața-i un nimic:
Suntem biodegradabili
Și ne stingem câte-un pic!

Cunoscând acestea toate
De pe când eram flăcăi,
Zic: da, biodegradabili,
Dar de ce suntem și răi??!!

Victor M. Ionescu












        

8/29/2015

Tratamentul enterocolitei recomandat de Dr. Herdea Valeria (foarte eficient)

Niciun comentariu:


A. Profilactic
- respectarea regulilor stricte de igiena personala, a apei si a alimentatiei
- vaccinarea anti Rotavirus.
B. Curativ
- Regim igieno-dietetic
- Tratament medicamentos

Tratamentul enterocolitei la nou-nascuti

     Prezenta a mai mult de 7 scaune zilnic chiar si fara varsaturi, impune prezentarea intr-un serviciu specializat pentru ca nou-nascutul sa poata fi examinat. La nou-nascutul care varsa, prezentarea la spital devine obligatorie, intrucat exista pericolul real ca in cateva ore acesta sa se deshidrateze (regurgitatie = varsatura in cantitate moderata, apare in timpul mesei sau imediat dupa o masa ; varsatura= eliminare de lapte ”branzit” cu miros specific, acru, care apare la 60- 90 minute dupa masa).

Tratamentul enterocolitei la sugarul mic de 1 – 3 luni

a. Sugar alimentat la san exclusiv varsta 1- 3 luni, diaree prezenta, fara varsaturi, fara febra- se va mentine alimentatia exclusiv la san si se va urmari atent regimul mamei. Se administreaza probiotice la mama si la sugar min 7 zile. Efectuati coproculturi si coprocitograma la mama si copil.
b. Sugar alimentat mixt - san + formula 1- 3 luni, diaree fara varsaturi, fara febra- se va mentine sanul, si se va administra un preparat dietetic de completare, modulat in functie de starea sugarului:
   - sugar cu diaree, fara varsaturi- se mentine sanul si pentru completare se mentine formula de lapte preparata cu apa de orez in loc de apa plata fiarta si racita. Dieta se modifica obligatoriu in functie de aspectul si consistenta scaunelor. Prezenta scaunelor multiple si cu mucozitati impune consult medical si stabilirea de catre medical curant al regimului.
   - sugar cu diaree si varsaturi- mentineti sanul, oferit sugarului in cantitati mici si des, la15 - 20 minute pentru a- l feri de pericolul deshidratarii si se solicita ajutor medical specializat. Sugarul care varsa este o urgenta medicala!
 c. Sugar 1- 3 luni hranit exclusiv cu formula de lapte, cu diaree fara varsaturi- se introduce o formula fara lactoza sau partial delactozata, in functie de numarul de scaune pe care le prezinta si aspectul lor. Se recomanda consult medical.

Tratamentul enterocolitei la sugarul mic de 4 – 6 luni

 a. Sugar 4- 6 luni - alimentat la san exclusiv, cu diaree fara varsaturi- se va mentine alimentatia exclusiv la san si se va urmari atent regimul mamei. Se administreaza probiotice la mama si la sugar.
 b. Sugar 4- 6 luni alimentat mixt san + formula de lapte cu diaree si varsaturi
- se mentine sanul oferit sugarului in cantitati mici si des in functie de toleranta sugarului, fara a forta.
- In situatia in care refuza sanul, pana cand ajungeti intr-o unitate spitaliceasca, se recomanda (maxim 2- 4 ore) sa tentati rehidratarea progresiva, blanda, cu solutie de apa plata fiarta si racita, in care s- au dizolvat saruri de rehidratare orala (Gesol, Humana Electrolyt), ceai de menta indulcit cu glucoza praf 5%- 1 lingurita la 100 ml de ceai). Se administreaza cantitati mici, la 10 minute cate 5 ml (1 lingurita) fara a se forta sugarul, pentru ca exista riscul ca varsaturile sa se intensifice si sa se deshidrateze rapid.
c. Sugar 4- 6 luni alimentat cu formula exclusiv
 - diaree fara varsaturi- se va trece pe o formula de lapte partial delactozata sau delactozata. Se va adminstra ceai de menta indulcit cu glucoza 5%, SRO.
- diaree si varsaturi - se recomanda (maxim 3- 4 ore) sa tentati rehidratarea progresiva, blanda, cu solutie de apa plata fiarta si racita, in care s- au dizolvat saruri de rehidratare orala (Gesol, Humana Electrolyt), ceai de menta indulcit cu glucoza praf 5%- 1 lingurita la 100 ml de ceai). Se administreaza cantitati mici, la 10 minute cate 5 ml (1 lingurita) fara a se forta sugarul, pentru ca exista riscul ca varsaturile sa se intensifice si sugarul sa se deshidrateze rapid.
- daca varsaturile s- au oprit, se introduce progresiv formula de lapte partial delactozat sau fara lactoza.

     Sanul se va mentine ca alimentatie de baza, fiind singurul aliment care poate fi administrat in siguranta absoluta.
     Regimul alimentar al sugarului respecta aceleasi reguli, de mai sus, cu amendamentul ca realimentarea poate fi initiata mai rapid putand fi utilizate formule de lapte partial delactozat sau fara lactoza , in functie de aspectul scaunelor si toleranta digestiva a sugarului.
     Suplimentar sugarul poate primi: supa cu morcovi, dovlecel si orez pasat, mar copt, banana, branza de vaca preparata in casa suspendata in mucilagiu de orez, ceai de menta indulcit cu glucoza 5%, apa plata fiarta si racita.

Tratamentul enterocolitei la sugarul mare 9 – 12 luni

Acolo unde este posibil se utilizeaza san ca principal aliment, in rest se moduleaza alimentatia pe forma de boala pe care o prezinta sugarul.
In plus fata de varsta anterioara, sugarul poate primi preparate dietetice produse in casa:supa de morcov, orez pasat, branza de vaca preparata in casa, mar copt, banana, paste fainoase fara ou cu branza de vaca, crutoane de paiine “in manuta” facute din paiine produsa “in casa”, cereale special concepute pentru copiii cu diaree avand ca baza orezul, ceai de afine sau menta, indulcit cu glucoza 5%.

Tratamentul enterocolitei la copilul de 1-3 ani cu diaree, varsaturi si febra

Pasi de urmat:

1. Scadeti febra. Temperatura sub 38 grade

- Ibuprofen doza=20 mg/kg corp/zi
- Paracetamol doza=40 mg/kg corp/zi
     Pot fi administrate alternativ la 4 ore sau impreuna la 8 ore, in functie de toleranta digestiva a copilului si recomandarile medicului dvs.
     In caz de persistenta a febrei sub tratament (peste 38, 5) sau intoleranta digestiva, ca urmare a varsaturilor (copilul refuza/nu poate sa inghita) sau in situatia in care nu puteti adminstra, avand diaree, nici supozitoare antitermice intrarectal, ramane ca “standard de aur” invelirea copilului in cearsaf ud, inclusiv pe zona capului, lasand fata libera. Schimbati cearsaful din 5 in 5 minute, pana la reducerea temperaturii sub 38. O varianta de a reduce febra este si dusul de 5- 7 minute cu apa calduta, scazand treptat temperatura apei pana la temperatura camerei.
     Recomandare
- Vorbiti permanent copilului dvs. cu blandete si calm in voce, pentru a -I transmite ca se poate baza pe dvs si stiti exact ce aveti de facut pentru a-l ajuta!
- Fiti siguri, rapizi si fermi in gesturi, dar nu uitati sa ii spuneti si sa ii explicati permanent, clar si corect, fiecare gest pe care il faceti si semnificatia sa.
- Cearsaful ud, cu siguranta, nu este cel mai placut tratament pentru un copil mic, dar cu certitudine este cel mai sigur, mai eficient si mai lipsit de riscuri si reactii adverse, fata de orice alta metoda de a reduce febra!

2. Hidratati corect copilul, pentru a reduce greata, varsaturile si a impiedica riscul aparitiei SDA (sindromului de deshidratare acuta)

Dupa varsaturi, timp de 4- 6 ore, nu se administreaza alimente solide. Primele 6 ore
- HIDRATARE PROGRESIVA
- Humana Electrolyt, Floridral, Gesol dizolvate in apa plata, la temperatura camerei
- Ceai de menta indulcit cu glucoza 5% (glucoza praf cumparata din farmacii)
- Apa plata
Hidratarea se face in cantitati mici progresive, 1- 2 lingurite la 10 minute, timp de 4- 6 ore.

3. Realimentati progresiv

 Daca toleranta digestiva s- a restabilit (nu mai varsa, accepta lichidele pe gura) se pot administra urmatoarele:
- Mar copt
- Banana
- Crutoane de paine (se taie mici cubulete si se lasa la uscat in cuptorul incins pana ajung la culoarea aurie)
- Zeama de supa (morcov, dovlecel, orez) usor sarata.
1. Se introduc progresiv alimente in functie de toleranta digestiva a copilului (nu se forteaza copilul "sa manance", ci se administreaza treptat alimentatia)
 2. Model:
- 2x lapte praf fara lactoza (Milupa NH25, Humana HN)
- 2x mar copt + banana + branza de vaca (facuta in casa din lapte fiert 20 min + Calciu lactic 8 tb la 1 l lapte 1, 5 %)
- 1x supa (morcov, dovlecel, orez, ulei vegetal - 5ml ulei la 1 litru de supa)+ pilaf dietetic (orez, apa, sare, ulei)+ carne de pui fiarta sau gratar (preparata separat, NU in supa)
- !! carnea se administreaza in momentul in care copilul nu mai are febra si o accepta, fara a fi fortat
Modelul anterior + paste fainoase cu branza la cuptor, paine prajita cu branza de vaca, budinca de orez cu branza gratinata la cuptor.
!! Pentru indulcire se va utiliza glucoza praf 5% (5g glucoza la 100g produs).
!! NU se vor utiliza:
- Zaharina, Fructoza, Zaharoza, Aspartam sau alti indulcitori.  Lapte cu lactoza,  Smantana,  Iaurt, Branzeturi, Cartofi, Compoturi, Fructe crude, Legume (rosii, castraveti, ridichi), Biscuiti, prajituri, creme, gem, Inghetata, Miere, zahar, Supe cu zeama de carne (pui, vita, porc, organe), Sucuri de fructe
     Dupa un episod de enterocolita (diaree, diaree+varsaturi, diaree+varsaturi+febra), revenirea la alimentatia initiala este recomanda a se face in aproximativ 2- 3 saptamani, deoarece exista o intoleranta secundara la lactoza a copilului dupa episodul diareic.
Recomandare:
- Ziua 0 - ziua 7 (10 zile) - lapte fara lactoza (ex. Milupa)
- Urmatoarele 10- 14 zile - lapte hipoalergenic (ex. Milupa HA, )
- dupa 14- 21 zile, trecere treptata la lapte integral (ex. Milupa), corespunzator etapei de vasrsta a copilului
In limita posibilitatilor, atunci cand exista diaree, va rugam sa:
- efectuati coproculturi
- adminstrati regim alimentar FARA sa va grabiti sa introduceti alimentatie diversificata la aparitia primului scaun tare (!!! greseala pe care foarte multi apartinatori sunt tentati sa o faca !!!)
- administrati probiotice (Bio-Sun / Dicoflor / Ecoflorina / Enterolactis / Flonivin Bis / Protectis)
NU introduceti antibiotic fara consiliere medicala / alte medicamente fara recomandare medicala !!!
Antibioticul nu va scadea febra si nu avea efect pe afectiuni de cele mai multe ori de origine virala!

 !!! In cazul in care nu puteti contacta medicul de familie, va rugam in mod respectuos sa va adresati unei camere de garda de pediatrie, boli infectioase (Institutul Bals sau Sp. Cl. V. Babes pt. zona Bucuresti) sau sunati la 112 si NU luati decizii de unul singur !!!

Tratamentul medicamentos in diaree

 1. Dieta - reprezinta principalul medicament intr-o diareea virala!
2. Agentii de rehidratare orala - Humana Electrolyt/Gesol/Floridral
3. Prebioticele si Probioticele - refac flora intestinala, sanatatea locala intestinala, contribuind la sanatatea Placilor Peyer (formatiuni limfoide cu rol in apararea imunitara) - in consecinta la producerea de anticorpi, care vor fi apti pentru a lupta impotriva infectiilor locale care afecteaza tubul digestiv.
4. Adsorbanti intestinali - Diosmectita (Smecta) - curata intestinul prin continutul de saruri insolubile de aluminiu si magneziu
5. Microorganisme antidiareice - Saccharomyces Boulardii (Enterol)
6. Racecadotril (Hidrasec) - rol antidiareic alaturi de celelalte remedii
7. Tratament antitermic
Nu utilizati antiperistaltice la copil - ex. Loperamid- fara indicatii medicale stricte!

Sursa: http://dr.herdea.ro/medicale/101/enterocolita_la_copii

Nota! Tratamentul de mai sus l-am aplicat si noi la copii nostri si a fost foarte eficient. Daca nu se respecta pasii mentionati, starile de voma se pot repeta si starea de sanatate a copilului se poate agrava. La cele de mai sus noi am mai adaugat si Extact deseminte de Grapefruit. Pe langa acesta se mai poate administra si ulei detea-tree sau extract de frunze de măslin sau ulei de oregano. Las mai jos cateva detalii despre aceste 4 remedii naturale.

Remediul natural împotriva enterocolitei nr. 1: uleiul de tea-tree

Uleiul de tea-tree este un veritabil antibiotic natural. Datorită remarcabilelor sale proprietăți antifungice și antivirale, poate fi folosit cu succes și în tratarea infecțiilor cu ciuperci și este de ajutor chiar și în cazul infecțiilor virale. Poate fi folosit în atât de multe moduri, de la dezinfectarea lenjeriei până la tratarea unor afecțiuni serioase, încât n-ar trebui să vă lipsească din casă un flacon cu ulei esențial de tea-tree.

Remediul natural împotriva enterocolitei nr. 2: extractul de semințe de grapefruit

Extractul de semințe de grapefruit este antibacterian, antiviral și antifungic. A fost testat cu succes pe multe tipuri de enterococi, dintre care și unii rezistenți la vancomicină. Acolo unde antibioticele de sinteză au dat greș, acest remediu natural a funcționat. Pentru că până acum a fost testat cu succes în tratarea a peste 50 de afecțiuni, este supranumit “cea mai compactă trusă medicală din lume”.

Remediul natural împotriva enterocolitei nr. 3: extractul de frunze de măslin

Extractul de frunze de măslin este de asemenea eficient pentru tratarea infecțiilor cauzate de ciuperci, virusuri și bacterii. Este eficient împotriva E-coli și a altor enteropatogeni. S-a dovedit și că stimulează fagocitoza, un răspuns al sistemului imunitar caracterizat prin faptul că leucocitele distrug microorganismele patogene.

Remediul natural împotriva enterocolitei nr. 4: uleiul de oregano

Uleiul de oregano este și el un dușman al infecțiilor virale, al paraziților, ciupercilor și al bacteriilor. Conține o substanță bioactivă denumita carvacol, despre care se crede că este un antiviral și antibacterian mai puternic chiar decât celebrul argint coloidal. Are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante remarcabile. A fost folosit cu succes în tratarea unor boli foarte diverse, de la psorizis la ulcer sau astm. Este un tratament foarte eficient pentru tratarea episoadelor de diaree.

Cum se administrează remediile naturale împotriva enterocolitei?

Țineți minte că aceste extracte și uleiuri esențiale sunt foarte puternice și au un gust foarte neplăcut, foarte greu de tolerat chiar și de către adulți. Ele trebuie administrate în cantități foarte mici (1-2 picături într-o linguriță de miere), câte un remediu o dată, de 2-3 ori pe zi. Cea mai eficientă formă de administrare este cea internă, dar puteți alege și alte metode de administrare, de la masaje la aromaterapie. Dacă aveți copii care cu greu pot fi convinși să ia chiar și cele mai delicioase siropuri (recunosc, este și cazul nostru) puneți-vă inventivitatea la muncă. Eu am descoperit că masajul tălpilor cu ulei esențial de tea-tree dă rezultate incredibile în timp foarte scurt. Îl amestec cu puțină cremă de gălbenele (sau altă cremă naturală pe care o am la îndemână) și apoi îi masez fiicei mele tălpile. Nu ar înghiți niciodată ceva care are un asemenea gust, în schimb masajul la tălpi nu a fost refuzat niciodată!


Sursa: http://www.totuldespremame.ro/copilul-tau/sanatate/4-remedii-naturale-impotriva-enterocolitei

VA RECOMANDAM ACEST MAGAZIN DE PRODUSE NATURISTE:

vitamix.ro

8/28/2015

Intre 10 si 20 septembrie aveti acces gratuit la Festivalul George Enescu

Niciun comentariu:

Muzica simfonică se aude în aer liber în perioada 10 – 20 septembrie, în cadrul Festivalului George Enescu, și intrarea este gratuită pentru bucureșteni și vizitatori.

Piața Festivalului din cadrul George Enescu Festival îi scoate pe Mozart, Strauss și Beethoven în stradă. De asemenea, vor fi proiectate și filme. Deschiderea se va face joi, 10 septembrie de la ora 21:00.

În piața George Enescu va fi amenajată o scenă și vor fi și scaune. Primul concert la care puteți asista va fi vineri 11 septembrie, de la ora 16:00.

Un alt concert pe care nu trebuie să îl ratați este cel de duminică, 13 septembrie, susținut de Orchestra Simfonică București sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Evenimentul este organizat de PMB prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Programul este următorul:

JOI, 10 SEPTEMBRIE
Ora 19:30
ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO
Dirijor: Davin Crescenzi
Solist: Ștefan Pop – tenor
Din program: G. Verdi, G. Donizetti, P. Ceaikovski, G. Puccini, J. Gimenez, A. Lara, C. Bixio
Ora 21:00
FILM: BISURILE FESTIVALULUI ENESCU (Ediția 2001)
Durata: 60 minute
Solişti: Dan Grigore, Christian Zacharias, Ac. Saint Martin in the Fields

VINERI, 11 SEPTEMBRIE
Ora 11:00
FILM: (reluare) BISURILE FESTIVALULUI ENESCU (Ediția 2001)
Ora 19:30
ORCHESTRA SIMFONICĂ ŞI CORALA ACADEMICĂ A FILARMONICII OLTENIA
Dirijor: Constantin Adrian Grigore
Solişti:Tina Munteanu – soprană
Vera Girginova – soprană
Liviu Indricău – tenor
Dirijor cor: Manuela Enache
Din program: C. Orff, J. Strauss, F. Loewe, G. Puccini, Rossini, J, Strauss, A. Lloyd Weber
Ora 21:00
FILM: BISURILE FESTIVALULUI ENESCU (Ediția 2003)
Durata: 60 minute
Solişti: Valentin Gheorghiu, Dan Grigore

SÂMBĂTĂ, 12 SEPTEMBRIE
Ora 11:00
FILM: (reluare) BISURILE FESTIVALULUI ENESCU (Ediția 2003)
Ora 19:00
Zhibek Mussurgaliyeva – vioară (Kazakhstan)
Din program: P. Bazzini, P. Locatelli, N. Paganini
Ora 19:30
BUCHAREST FESTIVAL ORCHESTRA
Dirijor: Cristian Lupeş
Actor: Marcel Iureş
Solistă: Angelica Postu – pian
Din program: S. Barber, G. Gershwin, G. Holst
Ora 21:00
FILM: LUCRĂRI INEDITE DIN CREAŢIA LUI GEORGE ENESCU
Durata: 100 minute
Solişti: Anda Petrovici, Marian Movileanu, Marin Cazacu, Dan Cavassi, Dan Joițoiu, Nicolae Licareț, Ion Ivan Roncea, Cristian Suciu, Ion Bogdan Ștefănescu, Marius Brenciu

DUMINICĂ, 13 SEPTEMBRIE
Ora 11:00
FILM: (reluare) LUCRĂRI INEDITE DIN CREAŢIA LUI GEORGE ENESCU
Ora 19:30
ORCHESTRA SIMFONICĂ BUCUREȘTI
Dirijor: Tiberiu Soare
Solist: Cătălin Opriţoiu – flaut
Din program: G. Enescu, S. Păuța, P.I.Ceaikovski
Ora 21:00
FILM: FESTIVALUL ENESCU (Ediția 2007)
Durata: 48 minute
Interpretează: Orchestra Filarmonicii Arturo Toscanini (dir. Lawrence Foster), Orchestra Filarmonicii George Enescu (dir. Michel Plasson)

LUNI, 14 SEPTEMBRIE
Ora 11:00
FILM: (reluare) FESTIVALUL ENESCU (Ediția 2007)
Ora 19:30
ROMANIAN RADIO BRASS QUINTET
Solistă: Cecilia Ganovici, Oleg Răileanu, Ionel Lazăr, Vlad Buzdugan, Cătălin Bucerzan, Marius Hoghi
Din program: S. Scheidt, G.F. Haendel, F. Mouret, G. Gershwin, F. Lehar
Ora 20:00
ART QUARTET
Rene Cristian Popescu – vioara I
Eugen Ionescu – vioara II
Vots Daniel – violă
Sergiu Marin – violoncel
Din program: W.A. Mozart, G.F. Haendel, H. Purcell, J. Strauss, A. Piazzolla, J. Brahms, J.S. Bach, L. Anderson, G. Bregovich, Beatles
Ora 21:00
FILM: FESTIVALUL ENESCU (Ediția 2009)
Durata: 53 minute
Recital: Elisabetha Leonskaja

MARŢI, 15 SEPTEMBRIE
Ora 11:00
FILM: (reluare) FESTIVALUL ENESCU (Ediția 2009)
Ora 19:30
TRANSYLVANIAN SAXOPHONE QUARTET
Zoltan Reman – saxofon sopran
Sandor Deak – saxofon alto
Istvan Makkai – saxofon tenor
Antal Kelemen – saxofon bariton
Din program: J. Francaix, A. Piazzolla, T. Escaich, A. Piazzolla, P. Iturralde
Ora 20:00
4 STRINGS QUARTET
Rafael Butaru – vioara I
Cristiana Cojocaru – vioara II
Mihaela Moscalu – violă
Ioana Stanciuc – violoncel
Din program: V. Monti, A. Piazzolla
Ora 21:00
FILM: FESTIVALUL ENESCU (Ediția 2009)
Durata: 57 minute
Interpretează: Orchestra du Capitole de Toulouse (dir. Tugan Sokiev)
Solist: Renaud Capucon

MIERCURI, 16 SEPTEMBRIE
Ora 11:00
FILM: (reluare) FESTIVALUL ENESCU (Ediția 2009)
Ora 19:30
GRUPUL VOCAL ACAPELLA
Dirijor – George Miron
Anna Maria Maruda , Dana Caraman, Gabriela Madinca – sopran
Beatrice Vătavu, Alina Opriţă – alto
Andrei Vătavu , Tudor Tănase – tenor
Răzvan Soilica, Daniel Drăgulin – bariton/bas
Din program: J.S. Bach, W.A. Mozart, L.V. Beethoven, F.Chopin, G. Rossini
Ora 20:00
TRIO MOZAIC
Miruna Didu – flaut
Oana Spânu Vişenescu – vioară
Emil Vişenescu – clarinet
Diana Spânu Dănilă – pian
Diaconu Ştefan – flaut
Din program: C. Saint-Saens, D. Milhaud, D. Şostakovici, A. Piazolla, A.Honegger
Ora 21:00
FILM: FESTIVALUL ENESCU (Ediția 2011)
Durata: 57 minute
Interpretează: Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia (Dir. Antonio Pappano)
Solist: Denis Matsuev

JOI, 17 SEPTEMBRIE
Ora 11:00
FILM: (reluare) FESTIVALUL ENESCU (Ediția 2011)
Interpretează: Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia (Dir. Antonio Pappano)
Solist: Denis Matsuev
Ora 19:00
NICOLAS BOURDONCLE – pian (Franţa)
Din program: F. Chopin
Ora 19:30
PLAYTHOVEN DUO
Anca Sinaci – vioară
Radu Sinaci – violoncel
Din program: J.S.Bach, B.Bartok, L.V.Beethoven
Ora 20:00
BUCHAREST BRASS TONES ENSEMBLE
Solist: Dumitru Cernei – trompetă
Oleg Răileanu, Ionel Lazăr, Sebastian Serafimovici, Alexandru Mavroean – trompetă
Cristian Borcan, Vlad Buzdugan, Gavril Gîscă, Traian Cioc – corn
Alexandru Moraru, Florian Radu, Cătălin Bucerzan – trombon
Mihai Ceascai – tubă
Lucian Maxim, Bogdan Pop – percuție
Din program: G. F. Haendel, L. Bernstein, J. Parker, C. Hazell, J. Offenbach, G. Bizet
Ora 21:00
FILM: FESTIVALUL ENESCU (Ediția 2011)
Durata: 58 minute
Interpretează: Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia (Dir. Antonio Pappano)
Solistă: Hélène Grimaud

VINERI, 18 SEPTEMBRIE
Ora 11:00
FILM: (reluare) FESTIVALUL ENESCU (Ediția 2011)
Interpretează: Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia (Dir. Antonio Pappano)
Solistă: Hélène Grimaud
Ora 19:30
CAMERATA REGALĂ
Dirijor: Vlad Vizireanu
Solistă: Rebekka Hartmann – vioară (Germania)
Din program: A. Vivaldi, A. Piazzolla
Ora 21:00
FILM: FESTIVALUL ENESCU (Ediția 2011)
Durata: 47 minute
Interpretează: Staatskapelle Berlin (Dir. Daniel Barenboim)

SAMBATA, 19 SEPTEMBRIE
Ora 11:00
FILM: (reluare) FESTIVALUL ENESCU (Ediția 2011)
Interpretează: Staatskapelle Berlin (Dir. Daniel Barenboim)
Ora 19:30
ORCHESTRA SINFONIA BUCUREȘTI
Dirijor: Florin Totan
Solist: Ștefan Cazacu – violoncel
Din program: W.A. Mozart, J. Haydn, L.V. Beethoven
Ora 21:00
FILM: CARMEN
Durata: 50 minute
Interpretează: The Cullberg Ballet
Coregrafia: Mats Ek

DUMINICĂ, 20 SEPTEMBRIE
Ora 11:00
FILM: (reluare) CARMEN (1992)
Interpretează: The Cullberg Ballet
Coregrafia: Mats Ek
Ora 19:30
BUCHAREST SYMPHONIC POPS ORCHESTRA
Dirijor: Gabriel Bebeşelea
Solişti: Rodica Vică – soprană
Adrian Dumitru – tenor
Din program: G.Rossini, G.Verdi, R.Chapi, L.Delibes, A.Lara, G.Puccini
Ora 21:00
FILM: SEYMOUR: AN INTRODUCTION (2014)
Regia: Ethan Hawke
Durata: 48 minute

Aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români vor participa la ediţia din 2015 a Festivalului „George Enescu”, cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România şi cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor singurului compozitor român intrat în patrimoniul mondial George Enescu.


Ediţia din 2015 va avea loc între 30 august şi 20 septembrie, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti, şi va găzdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în „Piaţa Festivalului”, care se va desfăşura între 3 şi 20 septembrie, dar şi în cadrul „Bucureştiului Creativ”.

Sursa: http://realitateabucuresti.ro/piata-festival-george-enescu-2015-concerte-gratuite/?utm_source=FP&utm_campaign=PI&utm_medium=fb
libris.ro
carturesti.ro

Popular Posts

OOKE

ookee.ro

top navigation

       
   
interlink.ro

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123

 
Copyright ©2016 Pagina de Folos • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger