8/31/2015

Portretul parintelui Petru Craciun din Campulung. Autor Victor M. Ionescu

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Distinsul nostru colaborator Victor M. Ionescu a publicat recent in ziarul Lumina al Patriarhiei Romane un deosebit reportaj intitulat: Straja bucovineana de la portile cerului. In acest articol el creioneaza in cuvinte si culori portretul vrednicului preot paroh Petru Craciun. Parintele slujeste la parohia Adormirea Maicii Domnului din orasul Campulung Moldovenesc. O viata de preot dedicata intru totul chemarii sale apostolesti, o lectie de viata pentru tinerii teologi si preoti.

Parintele Petru Craciun spunea: „Îi mulțumesc permanent Bunului Dumnezeu pentru că s-a milostivit de noi și, cu sprijinul enoriașilor, reușim să împlinim aici o bogată activitate social-filantropică: ajutorarea oamenilor săraci, organizarea unor colecte la zile de mare sărbătoare, strângerea de bunuri, bani, alimente, haine și încălțăminte pentru oamenii sărmani ori copiii acestora. De asemenea, am ajutorat sporadic enoriașii loviți năprasnic de valurile vieții și aflați în situații disperate, precum boli grave, accidente, incendii ș.a. La urmă, dar nu în ultimul rând, vreau să amintesc despre organizarea taberelor pentru copiii săraci, dar silitori la carte, din eparhie sau de la casele de copii din Solca, Humor, Dolhasca ori din alte zone ale țării, cât și pentru românii și copiii lor din Basarabia, Cernăuți și ținutul Herței”.

Recomand cu toata caldura articolul pe care il gasiti accesand acest link:
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Popular Posts

top navigation

       
   

Pagina de folos in lume

Labels

Inscris pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Vizitatori pe blog

123